Fredrik Øksnevad Drift Allstars Østeuropa 2015

Pressemelding: Øst Europa 2015 – Fredrik Øksnevad

 

Beste Nordmann på samtlige løp i den Europeiske serien!

 

For andre året på rad har den unge drifting sjåføren, Fredrik Øksnevad fra Sandnes, deltatt i den Europeiske topp ligaen i motorsport grenen drifting. Konkurransen er bein hard når Europas beste driftere blir samlet og satt opp mot hverandre. Fredrik har allikevel vist at han hører hjemme i toppen av Europas beste driftere. På samtlige av årets løp så har Fredrik vært den beste nordmannen og sitter nå på en solid 5 plass totalt etter bare å ha kjørt 3 av 4 løp.

 

Drift soarer Riga

 

Det gjenstår fortsatt 2 løp av sesongen, men pga den store kostnaden med å kjøre løp i utlandet og begrenset med tid, så har Fredrik dessverre ikke mulighet til å delta på disse. Jobben med å få til et enda større budsjett for neste år er i full gang. For er det en ting Fredrik ønsker aller mest så er det å kunne delta på alle løpene for neste år. Målsetningen er å ende opp på pallen sammenlagt i 2016 og bli Europas beste drifter i 2017.

Drift Soarer Fredox

Drift Allstars runde 3 – Riga, Latvia.

 

Løpet i Riga er et av årets store høydepunkt. Det er det løpet som samler det største og beste startfeltet igjennom hele sesongen. Her er det deltakere for over 10 forsjellige nasjoner hvor flere er nasjonale mestere, samt et par førere som kjører profesjonelt i USA. Fredrik kvallet inn til en god 12 plass av 60 deltakere med bare et kvalifiseringsrun og var beste Nordmann.

 

Drift Allstars Soarer Fredox

 

I konkurransen slo Fredrik ut Svenske Stalk i top 32, før han møtte Kristaps Bluss i top 16. Kristaps kan ikke komme mer på hjemmebane, med verksted under tribunen så kan man si at bilen hans er utviklet på denne banen. Samtidig kjører Kristaps profesjonelt i USA og er kjent for sin aggressive og raske kjøre stil.

 

Fredrik Fredox Oksnevad Drift Allstars Riga

 

Det er ikke første gang Fredrik møter Kristaps i konkurranse, for på samme tid og sted møttes de to i top 8. Fredrik måtte igjen se seg slått av en langt mer erfaren sjåfør og ente denne helgen opp på en 12 plass, helges beste nordmann.

 

Drift Soarer Fredox og Kristaps Bluss

 

”Vi er fornøyde med helgen totalt sett, selv om vi ble slått ut litt for tidlig i konkurransen. Samtidig så kan man vel spørre seg selv hva oddsen er for at man møter samme motstanderen 2 år på rad, og med det nivået han kjører på så har vi fortsatt mye å lære! Selv er det moro å kunne få muligheten til å måle seg mot de beste, det er da vi lærer aller mest!”

 

Fredrik Øksnevad heiagjeng FredOX

 

Drift Allstars runde 4 – Tallinn, Estland.

 

Bare en uke etter løpet i Riga, så var det klart for den fjerde runden av årets Drift-Allstars sesong. Løpet gikk på Laitse Rally Park som ligger en halv time unna Tallinn sentrum. Banen er ikke like rask som i Riga, men fortsatt veldig utfordrende. Inn mot første sving så må sjåførene hive bilen sidelengs rett før et hopp. Hvis du ikke treffer på inngangen så kan resultatet være å knuse bilen inn i en betongmur. Denne første svingen skiller veldig fort mellom de gode og de beste.

 

Soarer Tallinn

 

Av totalt 40 sjåfører kvallet Fredrik inn til en solid 6. Plass! Fredrik kjørte fort og breit, lå nærme muren og imponerte dommerne. Sammenlignet med fjoråret så forbedret Fredrik sin kvalifisering med 18 plasser og var også beste nordmann.

 

DSC_1663

 

I konkurransen møtte Fredrik to lokale sjåfører i topp 32 og topp 16. Motstanderen i topp 16 har vært overlegen i sin nasjonale drifte serie og var allerede Estlandsk mester. Fredrik vant dette heatet og gikk videre til topp 8.

 

Drift Allstars Soarer

 

I topp 8 møtte Fredrik Polske Piotr Wiecek. Piotr er første sjåfør for det største teamet i Drift Allstars sirkuset, Budmat Racing team, har et budsjett som er 10 ganger så stort som Fredrik og har alltid med seg 2 biler til hvert løp. Fredrik har tidligere vist at han er på høyde med Piotr selv med bare en brøkdel av støtteapparatet og budsjettet. Denne gangen viste det seg at Piotr var veldig rask i starten og dro ifra Fredrik. Fredrik hadde ikke sjanse til å ta igjen det forspranget Piotr fikk, og tapte derfor dette heatet.

 

Drift Allstars Soarer Drifting

 

Piotr vant senere hele løpet, mens Fredrik endte på en god 5. Plass som også var beste Nordmann.

Fredrik har vist ved flere anledninger i årets sesong at han er oppe å kjemper mot de beste i Europa. Han har en stå på vilje og engasjement som slår flere av de andre teamene og det er også nøkkelen for suksess når man må kjempe mot team som har mye større ressurser. Fredrik jobber nå målrettet for å kunne komme enda lenger og da er første målet å kunne få sammen en sponsorpakke og budsjett til å kjøre full sesong i Europa i 2016.

 

Fredrik Øksnevad Drift Allstars Riga Fredox

 

Fredrik ønsker å takke de som er involverte og bidrar til at han kan følge sin drøm og utøve sin lidenskap. Hadde det ikke vært for de støttespillerne han har rundt seg så kunne han ikke ha drevet på dette nivået. Tusen takk for at dere har troen og ønsker å bidra!

 

Fredrik Øksnevad Drift Soarer SPY Optic Fredox

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s