Profile

MZR_1341

Fredrik fikk sin interesse for biler i starten av tenårene. I en alder av 17 kjøpte han sin første bil, en japansk importert Toyota Soarer, importert av Japan Auto i Fredrikstad. Allerede 24 dager etter sin 18 års feiring var Fredrik for første gang med sin Toyota Soarer på Rudskogen motorbane for å teste ut drifting. Dette viste seg å være starten på noe som virkelig kom til å bite fra seg.

Fredrik er ikke en gutt som kommer fra en motorsport familie og fått muligheten til å teste noen annen form for motorsport før han ble 18 år. Det var igjennom et besøk på Gatebil som 15 åring som trigget interessen for å ligge sidelengs. Fredrik bestemte seg da for å spare alle pengene til bil og begynte å jobbe i en tidlig alder for å kunne dekke det økonomiske på egen hånd. Prioriteringer, viljestyrke og hard jobbing har ført ham til der han er nå. Dedikert jobbet for å komme seg fra det ene løpet til det andre. “Alt er mulig, sålenge du vil det nok”

I sin første sesong, 2009, stilte Fredrik til start i 4 av 5 løp som gikk i den Norske drifteserien Powerdrift, klasse SemiPro. Med 3 av 4 pallplasser sikret Fredrik, i sin første sesong bak rattet og som yngste fører i feltet, en 2. plass sammenlagt.

I 2010 gikk Fredrik opp i den øveste klassen i Norge, PRO. Sesongen startet med et smell og karrièrens første seier! 4 av 5 løp ble også kjørt i 2010 hvor det endte med totalt 3 pallplasser og 4. plass samenlagt.

Fredrik var tilbake i den Norske drifting serien Powerdrift i 2012 etter et års opphold, da med en ny Toyota Soarer. Den nye bilen var original, og nivået på både bilene og kjøring hadde økt betraktelig de siste årene. Selv med en av de svakeste og tyngste bilene på startstreken klarte Fredrik å få 2 pallplasser, 4 plass sammenlagt i Powerdrift og 3. plass sammenlagt i historiens første Norgesmesterskap.

For 2013 sesogen kom SPY Optic inn som en stor hovedsponsor for Fredrik og teamet. Det ga mulighetene til å oppgradere bilen til det nivået som nå er i PRO klassen i Norge. En ny GM LS3 V8 ble bestilt fra USA, sammen med en MidValley 4.trins Dogbox girkasse levert av Bullstar.no. Bilen ble ferdig i aller siste liten, å ble vist frem på Gatebil Våler i Mai 2013. Sesongen startet tungt grunnet de store endringene før sesongen. Men midtveis klarte Fredrik, med utrolig god hjelp av Thomas Holth og Erik Nilssen, å knekke koden og flyten i kjøringen var tilbake. Iløpet av de 6 løpene som var i 2013 ble det 3 pallplasser og 3. plass sammenlagt i klassen PRO. Fredrik, sammen med resten av team var godt fornøyd!

Meiritter:

2013 Powerdrift 3. plass sammenlagt
2013 Årets Showmann Powerdrift
2013 Powerdrift R6 Gardermoen – 3.plass
2013 Powerdrift R5 Rudskogen/Gatebil – 2.plass
2013 Powerdrift R4 Dokka – 3.plass
2012 Norgesmesterskap 3.plass sammenlagt
2012 Powerdrift R5 Gardermoen – 2.plass
2012 Powerdrift R3 Gardermoen – 3.plass
2010 Powerdrift R5 Gardermoen – 2.plass
2010 Powerdrift R4 Kristiansand – 3.plass
2010 Powerdrift R2 Gardermoen – 1.plass

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s